Спорт

Видео: Новозеланѓаните со Хака ги збунија Американците

Видео: Новозеланѓаните со Хака ги збунија Американците

Познато е дека танцот Хака е обележје на спортските репрезентации на Нов Зеланд, кој може да се изведува во славеничка, воена или церемонијална пригода, а не е ниту прв пат спортисти од оваа земја да го презентираат на големите натпреварувања. Но овој пат, кошаркарите на Америка како да останаа зачудени од целата ситуација.