ТОП,Македонија

ВИДЕО: Околу 20.000 граѓани на протестот на ГДОМ

ВИДЕО: Околу 20.000 граѓани на протестот на ГДОМ

Кон седиштето на СДСМ се движат околу 20.000 граѓани искажувајќи го незадоволството од аболицирањето на лидерот на СДСМ Зоран Заев и разузнавачот Зоран Верушевски.

Бројката на граѓани и се придружува на огромната маса народ од минута во минута постојано расте.

gdom-odbrana2-640x362

Граѓанското движење за одбрана на Македонија со околу 20.000 граѓани бара избори да се одржат на 5 јуни со цел Република Македонија да излезе од кризата во која се наоѓа и земјата да продолжи да оди напред.