понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 0

ВИДЕО: Оптичка илузија- ако не гледате камелеон вие сте вистински маж!

kameleon

Последни вести

Австрискот уметник Јоханес Стотер со своето дело предизвика големо внимание на социјалните мрежи.

Навидум станува збор за камелeон, но всушност претстaвува врвен визуелен перформанс на кој две девојки со своите насликани тела и внимaтелно осмислени движења имитираат камелеон во движење.

Телата на двете девојки кои го „глумат“ камелеонот се насилкани со хиперреаилситчно „телосликарство“, кое создава неверојатна илузија.

Најчитани вести