Македонија

ВИДЕО: Осомничените за тероризам на сослушување во Основен суд Скопје 1

ВИДЕО: Осомничените за тероризам на сослушување во Основен суд Скопје 1

Првата група осомничени терористи денес беа изнесени во Основниот Суд Скопје 1.

Тие се дел од групата која по 16 часовна вооружена пресметка се предаде на македнската полиција.

Според законот, осомничените во полиција може да се задржат 24 часа каде им е земен исказ и направена парафинска ракавица, а потоа со кривична пријава и докази се носат пред обвинител. Крајната дистанца е судот, а судијата решава дали ќе се определи притвор.

Комплексот судови е под силно полициско обезбедување.