петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 39

Видео: Оштетени 20-на возила при уривање на крајбрежно шеталиште во Фиренца

Околу 20 возила се оштетени денеска при уривање на шеталиште крај брегот на реката Арно во италијанскиот град Фиренца.

Поврзани вести

Како што јавија италијанските медиуми, поради уривање на потпорниот ѕид се одронил дел од шеталиштето во широчина од седум метри и должина од околу 200 метри, меѓу познатиот мост од 14-от век Понте Векио и мостот Понте але Грацие.

Претсавник на локалните власти информира дека при инцидентот нема жртви, но дека се оштетени 20-тина автомиобили кои биле паркирани на шеталиштето. Дел од возилата завршиле во водите на Арно.

Противпожарната служба соопшти дека уривањето на ѕидот и на шеталиштето било предизвикано од водата кој истекла од една пукната водоводна цевка.

Најчитани вести