Магазин

ВИДЕО: Отстранете ги мувите од домот без хемикалии

ВИДЕО: Отстранете ги мувите од домот без хемикалии

Мувите во домот во текот на летниот период се ноќна мора. Не само затоа што се здодевни туку и затоа што се преносници на вируси и бактерии, а се задржуваат на отпадоци, фекалии и ѓубре.

Се што ви треба е проѕирна кеса, вода, неколку кованици и цвет. Во  вреќичката ставете кованици и наполнете ја до половина со вода. Врзете ја на местото каде што сте го закачиле пластичниот цвет за да трае подолго. Оставете ја вреќичката покрај вратата или прозорецот од каде мувите најчесто влегуваат.

За овој трик нема научно објаснување, но усменото предавање тврди дека е мошне успешен. Трикот е во тоа што водата ја рефлектира светлоста па мувите наводно ги потсеќа на пајажините што ги избегнуваат. А тука се и кованиците што ги постетуваат на пајаци или поголеми инсекти од кои најчесто бегаат.

Деталното упатство за оваа стапица за муви погледнете го во приложеното видео.