Магазин

ВИДЕО: Ова е човекот со најголеми стапала во светот

ВИДЕО: Ова е човекот со најголеми стапала во светот

Дваесетгодишниот Хајсон Орландо Родригез Хернандез од Венецуела е човекот со најголеми стапала на светот, а тоа е официјализирано со неговото запишување на Гинисовата книга на рекорди.

Тој се запиша во Гинисовата книга на рекорди благодарение на „гуливеровите“ стапала.

Тој е висок 2,20 метри, а кога купува чевли, ги нарачува во Германија бидејќи носи број 59.

Левото стапало му е долго 39,6 сантиметри, а десното 40,1 сантиметар.

Погледнете…