Спорт

ВИДЕО: Ова момче урна рекорд на Усеин Болт

ВИДЕО: Ова момче урна рекорд на Усеин Болт

Џевон веќе сериозно го покажува својот потенцијал, уривајќи го рекордот на Болт, поставен пред 11 години, во трката на 400 метри, во конкуренција на атлетичари до 19 години.

Човекот магаре, како што уште го нарекуваат, ја истрча патеката на 400 метри за 45 секунди, што е за 35 стотинки подобар резултат од постигнувањето на Болт во 2003 година.