Магазин

ВИДЕО: Ова се познатите „џебни Венери“ во Холивуд

ВИДЕО: Ова се познатите „џебни Венери“ во Холивуд

Тие се познати како „џебни Венери“ во Холивуд.  Кога ги гледаме на телевизија, некои холивудски ѕвезди ни се чини дека се многу повисоки, отколку што се. Но, во голем број случаи тоа не е така, па овие холивудски убавици се далеку од иделаните пропорции.

Шакира 157cm
Шакира 157cm

Дел од истражувањата покажуваат дека идеалната височина за жените е 175 сантиметри, но просекот во Холивуд е многу помал од тоа и просечната жена во светот на славните е висока 165 сантиметри.

Риз Витерспун – 156cm
Риз Витерспун – 156cm

Ева Лонгорија, Сара Џесика Паркер и Шакира се само некои од познатите „џебни Венери“ во Холивуд, кои што се пониски од 160 сантиметри.

Скарлет Јохансон - 160cm
Скарлет Јохансон – 160cm

Токму затоа, вртоглаво високите потпетици се најчест моден додаток за славните убавици, додека за нивните долги нозе може да му се заблагодарат на Фотошоп и на добриот агол за снимање.

Никол Ричи – 157cm
Никол Ричи – 157cm
Сара Џесика Паркер – 160cm
Сара Џесика Паркер – 160cm
Ева Логорија - 157cm
Ева Логорија – 157cm
Салма Хајек – 157cm
Салма Хајек – 157cm