Магазин

ВИДЕО: Овие луѓе боси газат по жар!

ВИДЕО: Овие луѓе боси газат по жар!

Тируванантапурам е фестивал кој традиционално секој година се оджува во Индија. На овој фестивал луѓето одат по жар, а ритуалот е наречен Агни Кавади.

На овој ритуал учествувале 26 лица, а повеќе од сто лица набљудувале. Околу 10 тони дрво се изгорени за овој ритуал.