четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 61

ВИДЕО: Овој Американец е живиот Попај

raka500

Последни вести

Педесетгодишниот професионален туркач на раце од Минесота, Џеф Дејб има неверојатни дланки кои изнесуваат 49 сантиметри во обем, па може да се каже дека тој е жив Попај.

Со туркање на рацете запознал да се заминава во ’70-те години и бил успешен во тоа, се до 1986 година кога ја повредил десната рака. Тогаш земал долга пауза до професионалниот спорт, но никогаш поради таа повреда не отишол на лекар. Повторно почнал да се натпреварува во 2012 година и сега ја користи само левата рака.

 

 

Најчитани вести