Свет

ВИДЕО: Пет години лежела мртва на задното седиште од автомобилот, никој не приметил

ВИДЕО: Пет години лежела мртва на задното седиште од автомобилот, никој не приметил

Пиа Фаренкоф од Мичиген (САД) била пронајдена мумифицирана на задното седиште од нејзиниот автомобил. Истражителите веруваат дека таа починала на возраст од 44 години во 2009-та година, а нејзиното тело било пронајдено во 2014-тата.

Пиа последен пат била видена на 25-ти февруари 2009-та година кога извадила 1.500 долари од банка. Пријателите и семејството со неа не се слушнале неколку години, а ја опишале како интелегентна и забавна, но повлечена. Членовите на семејството се обиделе последен пат да стапат во контакт со неа во2012-та година, кога починала нејзината мајка, а банката и земала рата за кредит од нејзината банкарска сметка се до 2013-та година, додека имало пари, а потоа банката ја присвоила и нејзината куќа.

Работниците кои што го поправале покривот на куќата ја пронашле на задното седиште на автомобилот кој бил паркиран во гаражата. Истражителите приметиле дека жената била пронајдена со голем број неотворени писма и неколку празни кутии цигари. Покрај неа имала 500 долари и делумно испиено шише вино.

На шишето не успеале да пронајдат отпечатоци од прсти. Куќата била неуредна, што е сосема спротивно од тоа како го одржувала вообичаено, тврди нејзината пријателка.

Пријателите и членовите на семејството биле навикнати таа да не се јавува по неколку месеци, па и дури по неколку години, а потоа одеднаш ќе испратела разгледница од Австрија и Шкотска.

Во периодот помеѓу 2005-тата и 2007-мата година се обидела да отпочне со свој бизнис, но не успеала, а судските записи покажуваат дека во тоа време должела повеќе од 17.000 долари на повеќе места. Иако секогаш била внимателна и добра на работа дала отказ во 2008-ма година, а истата година добила и казна затоа што возачката дозвола и биле истечена.

Откако извадила 1.500 долари од нејзината сметка во 2009-тата година и се губи секаков траг. Поради состојбата во која телото било пронајдено, засега неможе со сигурност да се утврди причината за смртта, а со оглед на тоа што нема докази за насилна смрт, се претпоставува дека се работи или за самоубиство или за ненадејна смрт, предизвикана од срцев удар.

Исклучено е и труењето со издувни гасови затоа што во резервоарот на автомобилот биле пронајдени околу седум литри гориво.