Магазин

ВИДЕО: Пилот слета расипан авион со падобран

ВИДЕО: Пилот слета расипан авион со падобран

Пилотот на авион со тројца членови чиј мотор се расипал успеал да слета реиси совршено откако закачил падобран на леталото.

Едене очевиде кој го видел авионот кој се спушта со падобран пред неговата куќа, изјавил дека прво слушнал врева на мотор, која подона престанала.

Авионто започна да се движи спирално. Мислев дека пилотот ќе капитулира, а авионот ќе падне на куќата, раскажал очевидецот.

Меѓутоа, падот на леталото е запрено на околу 1.200 метри надморска височина, кога над него се отворил огромен падобран. Нешто подоцна авионот слетал пред куќата на очевидецот.

Малите авиони од овој вид имаат рачка со која се отвора падобран повран за краевите на леталото.