Магазин

ВИДЕО: Плитвичките езера во бело руво, еве како изгледаат под снежна покривка

ВИДЕО: Плитвичките езера во бело руво, еве како изгледаат под снежна покривка
Plitvicka Jezera, 020115.Zbog niskih temperatura zadnjih dana zaledio se Veliki slap na Plitvickim jezerima. Ledene staze u Nacionalnom parku nisu smetale turistima iz cijelog svijeta da uzivaju u ljepotama slapa.Na fotografiji: Zaledjeni Veliki slap.Foto: Robert Fajt / CROPIX

Замрзнатите Плитвички езера се далеку од непристапни. Како што голем број на странски туристи ја имаа шансата да видат, комплетна нова перспектива на оваа природна убавина изелзе на виделина оваа зима. Личејќи на сцена од некоја бајка или некој анимиран филм на Дизни, замрзнатите Плитвички езера се полни со мистерија и не оставаат никој рамнодушен.

Plitvicka Jezera, 020115. Zbog niskih temperatura zadnjih dana zaledio se Veliki slap na Plitvickim jezerima. Ledene staze u Nacionalnom parku nisu smetale turistima iz cijelog svijeta da uzivaju u ljepotama slapa. Na fotografiji: Zaledjeni Veliki slap. Foto: Robert Fajt / CROPIX