Магазин

ВИДЕО: Почина човекот од рекламата за „Малборо“

ВИДЕО: Почина човекот од рекламата за „Малборо“

Ерик Лоусон е третиот актер кој во текот на својата кариера влетал во ликот на популарен каубој, а потоа починал од болест на белите дробови.

Седумдесет и двегодишниот Лаусон во доцните 70-ти години го толкувал ликот Marlboro Man, а токму цигарите се виновни за неговата смрт. Тој починал од болести на респираторниот систем.

Тој е трет актер во низата кој го толкувал популарниот Marlboro Man, а потоа починал од болест на белите дробови.

Препознатливиот лик на маж со цигара во природно окружување се користел од 1954-та до 1999-та година. Лоусон подоцна се појавил во реклама против пушење која е парода на Marlboro Man.