Балкан

Видео: Почнаа апсењата во Белград

Видео: Почнаа апсењата во Белград

Полицијата приведе еден средовечен маж со раскрвавена глава на улица Светозар Марковиќ. Сеуште не е познато кој му ги нанел повредите, нити дали е поврзан со парадата.

На истата улица се приведени уште двајца мажи по десетминутни преговори, бидејќи едниот од нив на полицијата и се заканувал со автоматска пушка.

Околу 10 лица предводени од свештено лице со транспаренти со ликот на Исус Христос се движеле кон Собранието, но кордонот на полицијата ги запрел.