Свет

ВИДЕО: Погледнете како се продолжува брод за цели 100 метри

ВИДЕО: Погледнете како се продолжува брод за цели 100 метри

На бродоградилиште во германскиот град Хамбург бил направен голем зафат преку кој што брод е продолжен за цели 100 метри.

Продолжувањето е направено така што на постоечкиот брод му е пресечена средината и во тој дел е вметнат новиот дел.

Подолу во видеото погледнете го целиот процес.