Свет

ВИДЕО: Поплави во Сао Паоло

ВИДЕО: Поплави во Сао Паоло

Силна бура со поројни врнежи од дожд пред два дена зафати повеќе делови на бразилскиот град Сао Паоло.

Поројните дождови предизвикале поплави низ повеќе делови од градот. Поплавени се улици, домови и објекти, а од видео снимката може да се забележи и како водата носи автомобили.

Исто така невремето предизвикало и застој во сообраќајот.