недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 25

ВИДЕО: Поради овие карикатури беа убиени 11 новинари

2vesnik-500

Последни вести

Францускиот сатиричен магазин „Шарли Хебдо“ во 2012 година објави карикатура од пророкот Мухамед која ги разбесни муслиманите ширум светот.

На насловната на магазинот беше прикажан и муслиман во инвалидска количка кого го турка ортодоксен Евреин, а под карикатурата беше напишано „Недопирливи 2“, а се однесува на еден награден француски филм.

Погледнете ги сите карикатури објавени во сатиричниот неделник „Шарли Хебдо“ а се однесуваат на пророкот Мухамед и на муслиманите.

Најчитани вести