Македонија

ВИДЕО: Пороен дожд во Велес – Македонија во жолта предупредувачка фаза

ВИДЕО: Пороен дожд во Велес – Македонија во жолта предупредувачка фаза

Големо невреме, проследено со дожд попладнево го зафати повторно велешкиот, но и преспанскиот регион.

veles

Во Велес се поплавија повеќе улици, а градоначалникот, Славчо Чадиев на терен ги согледува последиците по поплавите кои го зафатија градот во текот на вчерашниот и денешниот ден.

 

veles1
Преспа невреме ја зафати околу 15 часот, но за среќа траеше кратко.

Цела Македонија се наоѓа во жолта предупредувачка фаза, заради новото невреме што се најавуваза попладневните и вечерните часови.