Магазин

ВИДЕО: Приказната на овој дедо го расплака светот

ВИДЕО: Приказната на овој дедо го расплака светот

Бад ја изгубил својата сопруга Елизабет пред неколку години. Биле во брак повеќе од половина век, а тој си дал ветување кое додека е жив ќе го исполнува.

Кога Елизабет починала, Бад направил меморијална клупа на која секој ден доаѓал со букет бели ради.

На секое заминување и збогување од тоа место велел „се гледаме утре, среќо. Те сакам. Секогаш те сакав и секогаш ќе те сакам“.

Ништо не можело да го спречи да се пробие до таа клупа, колку и да бил стар, изморен, без оглед на временските неприлики.

cveke1

Кога паднал снег, повторно доаѓал, се пробивал до каде што можел и емотивно ја гледал клупата држејќи бели ради во рацете.

Двајцата чистачи кои го забележале дедото, откако ја разбрале неговата приказна, ги земале лопатите во рака. Утредента дедото го пречекала специјално исчистена патека до неговата клупа.

Секој ден кога врнело снег, двајцата чувари навечер ја чистеле патеката, за дедото да не знае кој му ја прави оваа добрина. Едноставно, сакал да биде среќен.

„Еден ден тргнав накај клупата и видов исчистена патека. Колената почнаа да ми се тресат. Не можев да поверувам дека некој го направил тоа за мене,“ раскажува дедото.

Другата страна на приказната звучи вака:

„И двајцата бевме погодени од неговата посветеност. Замислете, доаѓаше иако не можеше да и се приближи на клупата. Има нешто свето во човекот кој верува во судбина. А јас мислам дека тука спаѓа и помошта која ја нудиме еден на друг,“ раскажал еден од работниците.

„За Елизабет… Засекогаш… “ стои испишано на клупата на љубовта.

Извор: Црнобело.ком