петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 0

ВИДЕО: Првиот модерен воз пристигна во Македонија

VOZ

Последни вести

Првиот модерен воз од Кина пристигна во Македонија.

Новите возови кои ги набавува Министерството за транспорт и врски ќе бидат според сите европски стандарди, со најсовремена опрема, со што Република Македонија ќе може да се вброи во земјите со најдобра железничка инфраструктура не само во регионот туку и пошироко.

Порталот Прес24 објави видео од пристигнувањето на првиот ултрамодерен воз кој пристигна во Македонија.

Најчитани вести