Магазин

ВИДЕО: Првиот православен паметен телефон

ВИДЕО: Првиот православен паметен телефон

Во продажба се првите православни „ајфони“ со верски мотиви, изработени од руско-италијанската компанија „Перла Пена“.

Компанијата која е специјализирана за дизајнот на „паметните телефони“, под брендот „Кавијар“ го претстави на пазарот „ајфон 6“ со икона на Св. Тројца.

Овој телефин ја помина стручната проценка, која пока

Ала дека не содржи никакви елементи што би биле навредливи за чувствата на верниците. Тој е прекриен со злато и во задниот дел има руска икона.

Целиот телефон чини 157 илјади рубњи (или повеќе од 3.000 долари).

Инаку дизајнерите под брендот „Кавијар“ досега изработиле и други „паметни телефони“ со религиска тематика.