Магазин

ВИДЕО: Пукал самиот во себе под вода, еве што се случи!

ВИДЕО: Пукал самиот во себе под вода, еве што се случи!

Физичарот Андреас Вал сакал да дознае што ќе се случи кога со огнено оружје ќе пука под вода, а метата е токму тој?

Вал пиштолот го врзал со јаже со што било овозможено истиот да пукне во одреден момент.

Прашокот од куршумот од цевката е со иста јачина како што е над водата, а камерата под вода го забележала моментот.

Водните меурчиња го следеле куршумот кој одел во правец на Вал, меѓутоа изгубил на интензитет пред да стигне на половина пат и грациозно потонал на дното.

Вал нурнал во водата и го извадил куршумот држејќи го високо над главата како трофеј.

Ова не е негово прво пркосење на смртта. Во една прилика себеси се натопил со вода пред да влезе во оган, а во друг експеримент за да докаже закон на физиката се подложил на пад од голема височина користејќи тенко јаже.

Прашокот во внатрешноста на куршумот е водоотпорен , што значи дека оружјето работи исто како во воздух, така и во вода…

2

Патувајќи кон водата куршумот достигнува едвај два метра далечина, бидејќи водата е 800 пати погуста од воздухот…А тоа е единствената причина зошто Вал не е убиен за време на овој експеримент.

Погледнете го експериментот, но ве предупредуваме – НЕ ПРОБУВАЈТЕ ГО ОВА!