четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 61

ВИДЕО: Путин станува римски император

VID: Putin Hometown Depicts Him As Roman Emperor In Statue

Последни вести

Рускиот претседател Владимир Путин е изразено непопуларен кај голем број луѓе во светот, но, очигледно дека луѓето во родниот санкт Петерсбург го обожаваат затоа што во моментов изработуваат негова статуа по углед на римските цареви.

Тој е роден на 7-ми октомври 1952 година во Санкт Петерсбург, а денес граѓаните одлучија на овој начин да му пружат вечна слава на својот претседател.

Статуата која го прикажува ликот на Путин веќе се произведува, а прототипот моментално се наоѓа во локалната Академија на уметностите.

Најчитани вести