Македонија

ВИДЕО: Реки народ кон Собрание

ВИДЕО: Реки народ кон Собрание

Илјадници граѓани, изразувајќи масовна поддршка се движат кон Собранието на Република Македонија каде ќе присуствуваат на народниот собир кој го организира ВМРО-ДПМНЕ.

Покрај од Скопје, реки народ пристигнуваат од сите градови во земјава. ВМРО-ДПМНЕ најави дека денешниот ќе биде досега најмасовниот собир во историјата на независна Македонија.