Магазин

ВИДЕО: Риба монструм проголта ајкула!

ВИДЕО: Риба монструм проголта ајкула!

Група рибари од Флорида го снимила моментот кога риба чудовиште проголтала ајкуланедалеку од крајбрежјето.

Двајцата рибари успеаа да фатат бела ајкула долга 1.2 метра која се обидувала да се спаси и да се оттргне од јадицата. Но, прашањето кој е посилен, дали рибарите или ајкулата, го реши сосема трета страна, односно морскиот голијат кој се реши да ги преземе нештата во свои раце, односно во својот стомак!

Epinephelus itajara е редок вид на морска риба која е исклучително загрозена и е во голема опасност од изумирање. Сепак, таа се’ уште се бори и се обидува да докаже дека е далеку помоќна од она што ние го знаеме за ајкулата!