Магазин

ВИДЕО: Русин успеа да помести куќа тешка 30 тони

ВИДЕО: Русин успеа да помести куќа тешка 30 тони

Елбрус Нигматулин, најсилниот човек во Русија, успеа да повлече 30 тони тешка дрвена куќа на оддалеченост од три метри, со што го постави досега најтешкиот рекорд во неговата кариера.

41-годишниот Нигматулин уште еднаш успеа да ја изненади публиката во Челабинск. Tој ја повлече двокатната куќа од нејзините темели.