сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

(ВИДЕО) Се монтира грандиозната ограда на мостот кај „Холидеј ин“

ograda

Поврзани вести

Изработката на новата стилска ограда на мостот „Слобода“ кај „Холидеј ин“ е во тек, но поради спецификите на поставувањето, градежните активности би требало да завршат кон крајот на летото.

Оградата на овој мост е од ковано железо и на неа се бидат изведени слики и мотиви од нашето културно наследствосо сегменти од македонскиот фолклор. Впечатлив раскошен изглед дополнително даваат и канделабрите.

ograda1

Автори на идејното решение за оградата се Константин Јанев и Маријан Камиловски. Целиот проект, освен нов лик на мостот, предвидува и ново осветлување,  санацијата на тротоарите, како и на носечката конструкција.

Новата ограда на мостот кај „Холидеј ин“ се лееше во РЖ Институт од Скопје и белградската леарница „Јеремиќ“.

Вкупната вредност на проектот изнесува околу 1,4 милиони евра.

Најчитани вести