Македонија

ВИДЕО: Се расчистува по поплавите – 5 дена пожртвувано на терен меѓу граѓаните

ВИДЕО: Се расчистува по поплавите –  5 дена пожртвувано на терен меѓу граѓаните

Пет дена пожртвувано се работи за да им се помогне на поплавените од скопскиот регион.

Се санираат штетите од саботното невреме за кое метеролозите велат дека е феномен што се случува еднаш во 1.000 години.

Ситуацијата од ден на ден се подобрува.

Погледнете го видеото од Телевизија Нова, која исто така 5 дена беше на терен меѓу најпогодените.