ТОП,Македонија

ВИДЕО: Села ја најави првата реформа на владата на Заев – Ќе бркаме Македонци од работа!

ВИДЕО: Села ја најави првата реформа на владата на Заев – Ќе бркаме Македонци од работа!

Коалициониот партнер на Зоран Заев, од кого ќе зависи функционирањето на идната влада која Заев се обидува да ја направи со албанските партии игнорирајќи ја волјата на мнозинството Македонци, Зијадин Села, скандалозно најавува како ќе функционира новата власт и што тој подразбира под поголема регионална автономија за каква што се залага Заев, пишува порталот „Курир“.

Села, на еден од митинзите во предизборието скандалозно изјавува дека ќе бркаат Македонци од работа, односно Македонците ќе излезеле од институциите како технолошки вишок, затоа што, како што вели партнерот на Заев, ги имале зафатено нивните места.

Регионалните министерства тука во Струга нема да имаат вработени 20% Албанци или 10% или ниту еден, туку 65 отсто ќе бидат Албанци, Македонците ќе излезат како технолошки вишок затоа што ги имаат зафатено нашите места, рече Села.