Свет

ВИДЕО: Што прави руската војска кога Путин ќе извика УРА

ВИДЕО: Што прави руската војска кога Путин ќе извика УРА

Деветти мај – денот а победата има важно значее за Русија. Затоа и церемониите со кои се одбележува празникот се грандиозни и единствени.

Минатогодишната парада остави голем впечаток на светската јавност, а уште повеќе се очекува и од овогодинешната.

Во прилог погледнете што се случува откако Путин за да ја поздрави армијата извикувајќи УРА.