Магазин

Што се случува кога ќе згазнете во лава

Што се случува кога ќе згазнете во лава

Научникот Алекс Ривест снимил кратко видео, преку кое на сите заљубеници во природата ќе им долови што се случува кога со нога ќе стапнете на вжештена лава.

-Мислам дека многумина ја замислуваат лавата како течност која се однесува како и водата. Сепак, никогаш не би можеле да влезете во лавата како во базен со вода, бидејќи истата е многу густа. Затоа во лавата само малку би потонале и би изгореле, појаснува Алекс.

Погледнете…