Магазин

ВИДЕО: Шведска е победник на Евросонг 2015

ВИДЕО: Шведска е победник на Евросонг 2015

Шведска е победник на шеесетото јубилејно издание на Евросонг кое годинава се одржува во Виена.

Изведувачот на победничката песна „Херои“ е Манс Зелмерлов, кој уште од самиот почеток важеше за еден од најголемите фаворити на натпреварот.