Македонија

ВИДЕО: Силен град го зафати Ресен

ВИДЕО: Силен град го зафати Ресен

Големо невреме проследено со силен град кое траеше подолго време попладнево ја зафати Преспа. Најпогоден од невремето е Ресен, како и селата кои имаат најголем број на садници на јаболка, кои се целосно уништени и неупотребливи, пренесе Скај.