Македонија

ВИДЕО: Сингелиќ десетина дена по поплавите

ВИДЕО: Сингелиќ десетина дена по поплавите
Во скопско Синѓелиќ се расчистува сметот и шутот. Проверка на состојбата на терен изврши и градоначалникот на град Скопје Коце Трајановски, кој вели дека од денеска се започнува и со градежни, односно инжинерски работи на терен.

-Ќе бидат санирани сите премини. Ќе бидат направени мостови. Веќе почнува да се нормализира сообраќајот па е неопходно да се направат премини за да можат граѓаните нормално да се движат. Има голем напредок во делот на Синѓелиќ. Заедно со министерот за животна средина и просторно планирање Башким Амети го поделивме на 14 региони. Во секој регион има по двајца војници, двајца од локалното население и еден комунален редар од градот Скопје. Тие кажуваат што и колку е потребно, изјави Трајановски.