Балкан

(ВИДЕО) Сиријка не сака да остане во Словенија: „Слушнав дека сте сиромашни“

(ВИДЕО) Сиријка не сака да остане во Словенија: „Слушнав дека сте сиромашни“
Сиријка не сака да остане во Словенија: Слушнав дека сте сиромашни

Бегалка од Сирија, на прашањето на словенски новинар зошто не сака да остане во Словенија, дава неочекуван одговор:

„Не сакам да останам, слушам дека Словенија е сиромашна земја, вели жената.

Снимката која ја објави словенската телевизија „Pop TV“ веднаш предизвика лавина коментари на социјалните мрежи.