Македонија

ВИДЕО: Скандалозната изјава на Јанева – Македонските институции се нелегитимни

ВИДЕО: Скандалозната изјава на Јанева – Македонските институции се нелегитимни

Сите институции се нелегитимни освен Специјалното обвинителство. Предметот Титаник покажа дека сите избори од 2011 се нелегитмни, а со тоа нелегитимни се избраните институции како што е Уставниот суд, Собранието и Владата, затоа би му порачале на Уставниот суд да го почитува Специјалното обвинителство.

Ова денес го посочи специјалната обвинителка Катица Јанева на конференцијата за антикорупција, во одговор на прашањето како ја коментира одлуката на Уставниот суд за укинување на измените во Законот за помилување.

Ставот на Јанева е скандалозен имајќи предви дека вакви ставови до сега сме имале можност да слушнеме само од некои радикални странски политичари.

Интересно е што Катица Јанева излегува со изјава дека Собранието е нелегитимно, а токму таа и нејзиното обвинителство се избрани од законодавниот дом кој исто така го одобри и нејзиниот буџет.