Магазин

ВИДЕО: Скокна со падобран на 92 години!

ВИДЕО: Скокна со падобран на 92 години!

Дека никогаш не е доцна да ги исполните своите желби покажа Џек Стефен, којна деведесет и двегодишна возраст скокна со падобран од авион.

Џек вели дека сите го прашале зошто го прави тоа, а неговиот одговор бил едноставен: „Возбудливо е. Никогаш не сум се обидел. Зошто да не?“

-Најстрашно беше додека стоев на вратата. Веднаш по скокот ќе се почуствувате како да лебдите на облак. Нема никаква врева. Само лебдите. Навистина е спокојно, се потсетил Џек по скокот.

Со овој скок тој станал еден од најстарите луѓет кои скокнале со падобран.