Балкан

ВИДЕО: „Скокни ако скокаш за да можеме да поминеме“

ВИДЕО: „Скокни ако скокаш за да можеме да поминеме“

На висина од десет метри 56 годишниот Ивица Папиќ минал два часа поради тешката финансиска состојба и малите примања.

Поради двочасовната драма на челичната конструкција на Железничкиот мост, со сидро околу вратот, заканувајќи се како ќе скокне, сообраќајот беше прекинат до 16 часот. Драмата траеше нешто повеќе од два часа, а според зборовите на неговата ќерка Ана, за се се виновни многубројните проблеми со кои овој човек едноставно не можел да се избори.

Тато, мене, брат ми и мама не исфрли од куќата во ноември затоа што сакаше мир. Не знам како се снаоѓал со мизерните примања кои ги имал. Од тогаш живееме во изнајмен стан, а мама сакаше да поднесе барање за развод на бракот. Кога дојдов од работа, го пронајдов неговото проштално писмо, а по неколку минути дојде полиција по мене“, објаснува вознемирената жена.

Под мостот цело време, колку што Папиќ бил на висина од десетина метри биле три чамци на Речната полиција.

Незадоволните граѓни кои се нашле на тоа место, немале разбирање. Обидувајќи се да го минат мостот, некои од нив дофрлаа: „Скокни будало!“, „Зошто за џабе си се качил“ и „Скокни за да можеме да го минеме мостот“.