Свет

ВИДЕО: Снежна бура во САД

ВИДЕО: Снежна бура во САД

Снежно невреме ја зафати Америка.

Поради снежната бура откажани се или одложени летови од аеродромите во Чикаго, Вашингтон, Њујорк, Њуарк, Њуу Џерси. Снегот прекри простор од 2.540 километри.

Над 1.000 летови вчера се откажани.

Снежната бура ја погоди областа од Мисури до Мејн, додека дождот врне во југоисточните држави.

Најобилните снежни врнежи се очекуваат во централна Пенсилванија, државата Њујорк, и Нова Англија, каде се очекуваат 20 сантиметри снег.