Македонија

ВИДЕО: Снимено киднапирање на девојка

ВИДЕО: Снимено киднапирање на девојка

Полицијата од Филаделфија на официјалниот Јутјуб канал поставила видео кое прикажува киднапирање на една девојка, што е снимено од безбедносните камери.

Киднапираната девојка е идентификувана како Карлеша Фригинд-Гајтер (22), а настанот се случил во неделата. На видеото се гледа како еден маж се паркира, преминува на другата страна на улицата и разговара со девојка. Откако таа се обидува да побегне, тој ја зграпчува и ја води до возилото.

На местото каде е киднапирана пронајдени се очила за сонце и мобилен телефон. Полицијата нуди 10.000 долари награда за секоја корисна информација. Родителите на девојката на CNN изјавиле дека нивната ќерка работела како медицинска сестра и дека киднапирањето е извршено на неколку улици од нејзиниот стан.