Свет

ВИДЕО: Снимка која покажува дека авионот не ги удрил кулите близначки?

ВИДЕО: Снимка која покажува дека авионот не ги удрил кулите близначки?

На ЈуТјуб се појави видео снимка која им оди во прилог на теоретичарите на заговор околу нападот во Њујорк и Вашингтон на 11 септември 2001 – та година.

Снимката го прикажува моментот кога авионот удира во зградата. Прво, создавачот на снимката тврди дека авионот не може така лесно да ја пробие челичната структура на зградата и второ, според него, шокантниот детал е дека се гледа дека едното крило на авионот пред ударот во зградата поминува зад зграда, која е далеку од близначките.

Иако оваа снимка не е докажана, тој смета дека и приказната на Владата на САД е полна со неразјаснети дупки.