Свет

ВИДЕО: Со месеци имала главоболки, причината ќе ве шокира

ВИДЕО: Со месеци имала главоболки, причината ќе ве шокира

Оваа американка со месеци имала главоболки, а причината за тоа во целост ќе ве шокира.

Замислете да страдате од секојдневни главоболки со месеци, а да не можете да утврдите која е причината за тие главоболки. Овој случај како да излегол од сценрариото за некој хорор филм.

По неколку месеци пиење апчиња против болки, сепак ќе одлучите да одите на лекар (а одењето на лекар во САД најчесто се одложува затоа што немаат сите здравствено осигурување, па услугата е скапа и недостапна за многумина). Лекарот на крајот ја открил причината за овие главоболки.

Со месеци имала главоболки, причината ќе ве шокира
Со месеци имала главоболки, причината ќе ве шокира

Паразит. И тоа не само еден паразит. Поточно јајца од тенија биле пронајдени во мозокот на една пациентка. Јајцата добивале храна од крвотокот и добро напредувале.

Поточно тоа се случило на Јадри Росто, 31-годишна жена од Гарланд во Тексас. Откако подолго време таа мачела мака со главоболките, а полако почнала и да го губи видор, Росто сепак отишла во болница каде и соопштиле дека во мозокот и нашле јајца од тенија кои биле во фаза на растот. Паразитот бил веднаш отстранет, а таа се опоравува во болница.