Балкан

Видео: Срби го хакираа сајтот на Националната Албанска Телевизија

Видео: Срби го хакираа сајтот на Националната Албанска Телевизија

Наместо насловната страна на Радио-телевизија Албанија, поставена е слика со запалено албанско знаме, како и порака дека „Косово е срцето на Србија“.

Групата која се нарекува „Српски хјакери“ ја собори интернет страната на Радио-телевизија Албанија.

Во меѓувреме, оваа слика е симната од стајтот, но интернет презентацијата на албанскиот навионален емитер и понатаму е недостапен.