недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 26

(ВИДЕО) Сто години женска долна облека во три минути

Модата во овој сегмент драстично еволуирала од убавите панталони со тантела од почетокот на векот, преку некои видови женски боксерки, па до корсет.

kostim

Последни вести

Кога се во прашање линиите на женското тело добро е познато дека модата се менувала со годините: од „заоблини“ фигури, па до слаб „твиги“ изглед.

Интересно е да се види како во последните сто години паралелно се развивала и модата кај женската долна облека.

Модата во овој сегмент драстично еволуирала од убавите панталони со тантела од почетокот на векот, преку некои видови женски боксерки, па до корсет.

Се менуваат и границите, а магазинот „Гламур“ со ова видео потсетува и на бизарната фаза кога тангите задолжително „ѕиркаа“ под панталоните.

Најчитани вести