Свет

ВИДЕО: Што остана од „Пустинскиот бисер“ – Снимка со дрон од Палмира

ВИДЕО: Што остана од „Пустинскиот бисер“ – Снимка со дрон од Палмира

Неколку дена откако сириската армија го ослободи древниот град Палмира, познат и како „Пустински бисер“ беше направена снимка со дрон на која се гледа што останало од древниот град што беше заштитен и до УНЕСКО.