Свет

ВИДЕО: Страшно невреме во Германија: Надојдената вода носи се пред себе

ВИДЕО: Страшно невреме во Германија: Надојдената вода носи се пред себе

Силно невреме вчера ја зафати Германија.

Делови од Германија настрадаа од невремето, кои зад себе остави целосен хаос. Најмногу се погодени Баден-Виренберг каде покрај материјална има и човечки жртви.

За сега е познато дека едно лице го загубило животот, а неколку се исчезнати. Материјалната штета и голем и допрва ќе се пресметува.