ТОП,Македонија

ВИДЕО: Студенти нападнати од активисти на СДСМ

ВИДЕО: Студенти нападнати од активисти на СДСМ

Агендата на активистите на сдсмовскиот пленум цел ден беше да го спречат изборниот процес и да предизвикаат инцидент.

Ним воопшто не им беше важен денешниот избор и тие не покажаа било каква грижа за своите колеги, студенти. Напротив ги удираа и пцуеа нивните врсници само затоа што тие не беа таму за да ја спроведуваат агендата на СДСМ, пишува Курир.

На крај претставниците на нелегитимниот претставник на студентите, Пленумот, се обидоа да ги украдат кутиите со гласачкиот материјал, кои мораа да бидат спроведувани до СПУКМ под опасност од напад од страна на активистите на СДСМ.

За ваквото насилничко однесување, овие лица добија силна поддршка и од челните луѓе на опозициската партија.

Портпаролот на Зоран Заев, Петре Шилегов на неговиот Фејсбук профил индиректно им се закани на студентите кои го спасуваа избирачкиот материјал од активистите на СДСМ.

silegov-plenum