Балкан

ВИДЕО: Судири помеѓу полицијата и мигрантите на Идомени

ВИДЕО: Судири помеѓу полицијата и мигрантите на Идомени

Инциденти во меѓузоната Идомени на Грчко-македонската граница.  На Идомени по затворањето на Балканската рута се заглавени околу 11.000 бегалци, пишува „Раша Тудеј“.

На видео снимката што ја објави телевизиската куќа се гледаат судирите помеѓу полицијата и мигрантите.

Мигрантите во кампот живеат во сосема нехумани услови додека ја очекуваат сопствената судбина.